Trutnov, 08. 06. 2022

OBHAJOBY NA POHÁRU ROZHLASU 2022

Třiapadesátý ročník Poháru rozhlasu se konečně uskutečnil v plném rozsahu a vše vyvrcholilo při celorepublikovém finále, které letos hostil Trutnov. V kategorii mladšího žactva se dočkali úspěšné obhajoby triumfu loňští vítězové. Naopak starší žactvo mělo nové majitele pohárů.  V loňském finále se v kategorii starších žáků museli reprezentanti ZŠ Englišova z Opavy spokojit s druhým místem, letos však už nenašli přemožitele, […]

Třiapadesátý ročník Poháru rozhlasu se konečně uskutečnil v plném rozsahu a vše vyvrcholilo při celorepublikovém finále, které letos hostil Trutnov. V kategorii mladšího žactva se dočkali úspěšné obhajoby triumfu loňští vítězové. Naopak starší žactvo mělo nové majitele pohárů. 

V loňském finále se v kategorii starších žáků museli reprezentanti ZŠ Englišova z Opavy spokojit s druhým místem, letos však už nenašli přemožitele, když jako jediný tým posbírali přes sedm tisíc bodů. Konkrétně jich měli na svém kontě 7025 a soutěži jasně dominovali. Na stupně vítězů je doprovodili atleti ze ZŠ Pasířská v Jablonci nad Nisou (6799 bodů) a 5. ZŠ v Kladně (6652 bodů). 

Podobně jako jejich chlapečtí kolegové na tom byly také starší žákyně ze ZŠ Benešovo náměstí v Pardubicích. Taky ony braly loni stříbro a letos triumfovaly se ziskem 7188 bodů. Ani zde se žádnému jinému družstvu nepodařilo pokořit sedmitisícovou hranici. Nejblíže k tomu měly stříbrné atletky ze ZŠ U Stadionu v Chrudimi (6865 bodů) a reprezentantky ZŠ Englišova v Opavě (6847 bodů).

V kategorii mladších žákyň se radovaly z úspěšně obhajoby loňského primátu atletky ze ZŠ Jeseniova Praha. Tentokrát jim k tomu stačil součet 6745 bodů. Na stříbrný stupínek vystoupala děvčata ze ZŠ Sportovní v Uherském Hradišti se ziskem 6362 bodů a bronzovou pozici vybojovaly atletky z 6. ZŠ v Mladé Boleslavi (6193 bodů). 

Mezi mladšími žáky zopakovali svůj rok starý triumf borci ze ZŠ Slovácká v Břeclavi, a to díky součtu 5541 bodů. V dalším pořadí je následovali atleti ze ZŠ Sportovní v Uherském Hradišti (5258 bodů) a ze ZŠ Benešovo náměstí v Pardubicích (5123 bodů). 

Co se týká individuálních výkonů, jistě lze vypíchnout dálkařský výkon 597 centimetrů opavského Štěpána Bednáře v kategorii staršího žactva nebo velmi pěkný výškařský počin 182 centimetrů břeclavského Lukáše Drobiliče, jenž je ještě mladším žákem. Koulařskému závodu starších žáků jasně dominoval výkonem 15.58 Alex Hurina ze ZŠ Porubská, který navíc vyhrál i výšku za 174 centimetrů. Parádních výkonů ovšem dosáhla i řada dalších atletů a atletek.

Výsledky

Petr Jelínek

kontakt

ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ
Na Pískách 2583/8, 160 00 Praha 6 – Dejvice
Czech Republic

Jan Sýkora
Mobil: +420 720 071 204
E-mail: jsykora@atletika.cz

děkujeme

Český atletický svaz

Český atletický svaz

Spot #2 Spot #1