MČR – Gigant Olomouc 2019

Od pátku 28. do neděle 30. června se na ovále oddílu TJ Lokomotivy Olomouc konalo Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. V tropickém počasí bylo k vidění šest rekordů mistrovství a mnoho kvalitních výkonů. Nejúspěšnějšími atlety byli se čtyřmi zlatými medailemi Adéla Novotná a se třemi Matěj Krsek. Matěj Krsek tentokrát nenastoupil ke své hlavní disciplíně, ale […]

Od pátku 28. do neděle 30. června se na ovále oddílu TJ Lokomotivy Olomouc konalo Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. V tropickém počasí bylo k vidění šest rekordů mistrovství a mnoho kvalitních výkonů. Nejúspěšnějšími atlety byli se čtyřmi zlatými medailemi Adéla Novotná a se třemi Matěj Krsek.

Matěj Krsek tentokrát nenastoupil ke své hlavní disciplíně, ale testoval svojí rychlost na kratších tratích, kde na nejkratším sprintu překonal rekord šampionátu v držení Pavla Masláka a doběhl v čase 10,43. Stejně tak opanovala krátké sprinty i Adéla Novotná. Novotná společně s oddílovými kolegyněmi z LIAZU Jablonec opanovala i obě štafety, kde ve štafetě na 4×400 metrů vytvořily rekord šampionátu v sestavě Šmilauerová, Štanclová, Novotná a Hůlková.

O další přepsání historického maxima republikových šampionátů se postarala Tereza Elena Šínová, která na trati 100 metrů překážek proběhla rovinku za 13,54 a přepsala rekord o 4 setiny. O titul se prala i v dálkařském sektoru, kde vybojovala stříbrnou medaili.

I v dorostenecké dálce byl k vidění nový rekord mistrovství a to díky výkonu 753 centimetrů, který zapsal Tomáš Kratochvíl.

Další rekord šampionátu padl v rámci sobotního programu v jeho úplném závěru. Vítězná štafeta juniorek ze Škody Plzeň vylepšila jeho hodnotu na 46.18. Čtyřiadvacetiletý výkon svých oddílových předchůdkyň překonalo kvarteto Píchalová, Hettlerová, Burianová a Suchá o 57 setin. Zároveň se jedná o český klubový rekord v kategorii juniorek.

V juniorském disku si to rozdali o titul dle očekávání dvojčata Forejtovi. Tentokrát byl úspěšnější Jakub, jenž bral zlato ve výkonu 59.04. Jeho bratr Michal se musel spokojit se stříbrem, když hodil nejdále 57.91.

Foto: A. Horsinka

kontakt

ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ
Na Pískách 2583/8, 160 00 Praha 6 – Dejvice
Czech Republic

Jan Sýkora
Mobil: +420 720 071 204
E-mail: jsykora@atletika.cz

děkujeme

Český atletický svaz

Český atletický svaz

Spot #2 Spot #1