Mistrovství ČR – Gigant 2018

Na pražské Julisce proběhlo ve dnech 23. – 24. 6. mistrovství České republiky juniorů a dorostu. V průběhu prvního dne šampionátu padly tři rekordy šampionátu. První historické maximum mistrovství ČR v kategorii juniorek padlo dle očekávání v tyčkařském sektoru, kde se Amálie Švábíková úspěšně přenesla přes 432 centimetrů a překonala tak o šest centimetrů svůj loňský rekord mistrovství. Rekord mistrovství neodolal […]

Na pražské Julisce proběhlo ve dnech 23. – 24. 6. mistrovství České republiky juniorů a dorostu.

V průběhu prvního dne šampionátu padly tři rekordy šampionátu. První historické maximum mistrovství ČR v kategorii juniorek padlo dle očekávání v tyčkařském sektoru, kde se Amálie Švábíková úspěšně přenesla přes 432 centimetrů a překonala tak o šest centimetrů svůj loňský rekord mistrovství. Rekord mistrovství neodolal také na stodesítce překážek dorostenců, kde se jeho novým držitelem stal Jiří Pechar, který prolétl rovinku s ploty za 13.77, čímž vylepšil maximum Tomáše Pulíčka z roku 2014 o dvanáct setin. Třetí historické maximum mistrovství překonala na trati 2000 metrů překážek Lucie Filipová z Olympu Brno, která proběhla trať za 7:03.05 a z předešlého rekordu ukrojila téměř tři vteřiny.

V průběhu druhého dne mistrovství České republiky juniorů a dorostu padly zásluhou Barbory Malíkové a Jiřího Pechara dva české dorostenecké rekordy. Historické maximum šampionátu překonal Martin Florian.

Petr Jelínek, foto ČAS – Denisa Kisialová

kontakt

ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ
Na Pískách 2583/8, 160 00 Praha 6 – Dejvice
Czech Republic

Jan Sýkora
Mobil: +420 720 071 204
E-mail: jsykora@atletika.cz

děkujeme

Český atletický svaz

Český atletický svaz

Spot #2 Spot #1