Finále Poháru rozhlasu 2018

Cti hostit jubilejní 50. ročník týmové soutěže pro druhý stupeň základních škol dostala hanácká metropole Olomouc a zhostila se jí na výbornou. Pomohlo i počasí, za lehce zamračeného, ale teplotně příjemného atletického dne byly na stadionu AK Olomouc k vidění napínavé bitvy o čtyři poháry, kterým přihlížely mimo jiné patronka soutěže, úspěšná výškařka Michaela Hrubá, či někdejší […]

Cti hostit jubilejní 50. ročník týmové soutěže pro druhý stupeň základních škol dostala hanácká metropole Olomouc a zhostila se jí na výbornou. Pomohlo i počasí, za lehce zamračeného, ale teplotně příjemného atletického dne byly na stadionu AK Olomouc k vidění napínavé bitvy o čtyři poháry, kterým přihlížely mimo jiné patronka soutěže, úspěšná výškařka Michaela Hrubá, či někdejší mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková. Ve třech kategoriích uspěli žáci ZŠ Jeseniova z Prahy 3, v jedné triumfovala ZŠ Heyrovského z Olomouce.

A i když třem kategoriím kralovali „Pražáci“, jediné vítězství domácích stálo za to. Starší žáci ze ZŠ Heyrovského v Olomouci totiž o devět bodů pokořili nejlepší historický výkon, který dosud držela opavská Englišova a nový rekord ustavili na hodnotě 7562 bodů. Současní reprezentanti „Englišovky“ se museli spokojit s druhým místem za 7373 b, třetí skončila ZŠ z Chrudimi (7022).

kontakt

ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ
Na Pískách 2583/8, 160 00 Praha 6 – Dejvice
Czech Republic

Jan Sýkora
Mobil: +420 720 071 204
E-mail: jsykora@atletika.cz

děkujeme

Český atletický svaz

Český atletický svaz

Spot #2 Spot #1