Finále Štafetového poháru 2018

V Kolíně vyvrcholil pátý ročník Štafetového poháru, týmové soutěže určené pro první stupeň základní školy. Nejvíce se na tratích 8×100 a 8×200 metrů v součtu třech závodů dařilo žákyním a žákům ze ZŠ v Uherském Hradišti, jimž předali poháry a medaile členové reprezentačních čtvrtkařských štafet Vít Müller, Daniel Němeček, Patrik Šorm, Jan Tesař. Štafetový pohár je soutěž […]

V Kolíně vyvrcholil pátý ročník Štafetového poháru, týmové soutěže určené pro první stupeň základní školy. Nejvíce se na tratích 8×100 a 8×200 metrů v součtu třech závodů dařilo žákyním a žákům ze ZŠ v Uherském Hradišti, jimž předali poháry a medaile členové reprezentačních čtvrtkařských štafet Vít Müller, Daniel Němeček, Patrik Šorm, Jan Tesař.

Štafetový pohár je soutěž inspirovaná podobnou v Norsku, u nás se poprvé uskutečnila v roce 2014. Letos na jaře tedy proběhl pátý ročník a zapojilo se do něj ve třech kolech (okresní, krajské, finále) na devět tisíc školáků z téměř šesti stovek škol po celé republice. Do dnešního boje o celorepublikové poháry v Kolíně se pak probojovaly nejlepší školy z každého kraje, plus jedna na divokou kartu a jedna domácí – celkem tedy šestnáct družstev. Běhají se smíšené osmičlenné štafety čtyřech děvčat a čtyřech chlapců, úseky měří 100 a 200 metrů.

Foto: ČAS – Eduard Erben

kontakt

ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ
Na Pískách 2583/8, 160 00 Praha 6 – Dejvice
Czech Republic

Jan Sýkora
Mobil: +420 720 071 204
E-mail: jsykora@atletika.cz

děkujeme

Český atletický svaz

Český atletický svaz

Spot #2 Spot #1